
Paket Gastro poslovanje sastoji se od nekoliko segmenata i to:
- poslovanje ugostiteljskih blagajni
 - kontrola i obračun hrane i pića
 - skladišno poslovanje
 - materijalno poslovanje
 - nabava
 
Svi segmenti su međusobno povezani i u pravilu se isporučuju u kompletu.
POS
Poslovanje ugostiteljskih blagajni
Program poslovanje blagajne vrlo je jednostavan za rukovanje i prilagođen je za korištenje/rad na različitim uređajima:
- obična PC konfiguracija s običnom tipkovnicom
 - PC konfiguracija i programibilna tipkovnica sa ili bez čitača magnetskih kartica
 - PC konfiguracija , programibilne tipkovnice i dlanovnici
 - Touch screen
 
Podržane su različiti načini rada - restoransko poslovanje, poslovanje barova i kavana
Restoransko poslovanje karakterizira vođenje narudžbi i računa po stolovima, ispis računa na slip obrazac. Poslovanje je segment hotelskog poslovanja ima mogućnost knjiženja na sobu.
Nadzor blagajni provodi se iz back offica i sve transakcije su u potpunosti transparentne.
Kontrola i obračun hrane i pića
Back office ugostiteljskih blagajni bavi se pripremom podataka koji se pojavljuju na blagajnama,te obavlja obrade po isteku svakog radnog dana .
Kontrola i analiza dobivenih podataka jedan je od najvažnijih zadataka ovog segmenta. Ovi programi su izvor navedenih zadataka.
Niz izvještaja prati naplatu po blagajnama prema različitim kriterijima:
- po načinima plaćanja
 - po poreznim grupama
 - po mjestima troškova
 - po operateru (konobaru)
 
Kontrole troškova, od upravljanja recepturama do analize prodaje i prometa
Receptura
- jednostavan unos recepata
 - neograničeni broj recepata
 - recepti kao dijelovi drugog recepta
 - vremenska komponenta kod recepata
 - praćenje gubitka u preradi
 - izrada i analiza kalkulacije za artikal/menu
 
Različite analize prodaje i ključni pokazatelji učinkovitosti
- top artikli u prodaji
 - analiza rezultata po ostvarenoj razlici u cijeni
 - prosječan iznos račun
 - prosječno trajanje konzumacije (zauzeća stola)
 - prodani artikli po različitim kriterijima
 - periodične analize prodaje
 - kalkulacija banketa i priredbi
 - abc analize aktualnih podataka o prodaji.
 - planiranje nabave i prodaje za različite događaje ( pansioni, svadbe, poslovni ručkovi, grupe..)
 
Veza sa skladištem
Prerada
Prerada je mali paket specifičnog skladišnog poslovanja koje služi za ispravno vođenje namirnica po cijenama i artiklima koji se koriste u recepturama. Kroz program prerade prolaze materijali kao što su npr. polovice (svinjske, teleće i sl.) ili bilo koji materijal koji se ne nabavlja konfekcioniran.
Obračun troškova prema prodanim artiklima
Različite metode se mogu primijeniti u obračunu troškova. Korisnik bira metodu koja mu najviše odgovara
- tradicionalni pristup kontroli kroz inventuru
 - automatska obrada pomoću izračuna utrošenih artikala prema priloženim recepturama na bazi dana ili na bazi mjeseca
 - usporedbom rezultata dobivenih putem automatske obrade i fizičkog stanja skladišta
 
Proizvodnja
Gastro sustav ima kapacitete za proizvodnju artikala ne samo za jedan objekat nego za više njih.
Ovdje se radi na primjer o kolačima i sendvićima koji se proizvode u glavnoj kuhinji, a prodaju se na dislociranim blagajnama.
Izvještaji:
- izvještaji o naplatama, prodanim konzumacijama, promet po konobarima
 - lista realizacije po pojedinim artiklima
 - lista utrošaka
 - matrix izvještaji
 



















